Разгледайте с нас логистичния ни център в Хеминген.

Влизане и излизане - Входящи стоки

Кратки разстояния и отличната наличност са важни фактори, когато става въпрос за отговор на изискванията на клиентите. Важна част от нашия логистичен процес е зоната за входящи стоки, където на осем разтоварващи рампи всеки ден се обработват до 25 камиона. Нашите служители сортират и проверяват входящите стоки и записват всеки кабел и аксесоар по електронен път, за да могат да открият евентуални дефекти веднага, преди да изпратят поръчките по пътя им възможно най-бързо. Автоматична транспортна лента транспортира поръчаните персонализирани кабели, конектори, аксесоари и цели кабелни барабани директно до зоната за изходяща логистика. Продуктите, които не са предназначени за изпращане, се съхраняват в склада на ХЕЛУКАБЕЛ, готови за следващата доставка.

Кабелни барабани в зоната за приемане на стоки в ХЕЛУКАБЕЛ

Stacked High - нашето напълно автоматизирано съхранение на високи стелажи

Напълно автоматизирано високостелажно съхранение в ХЕЛУКАБЕЛ

Място за съхранение до покрива. За да обслужва клиентите си бързо и гъвкаво, ХЕЛУКАБЕЛ съхранява голяма част от продуктите си в логистичния център в Хеминген. Две напълно автоматизирани, свързани помежду си места за съхранение на високи стелажи са организирани в 40 000 палетоместа. Процесът на влизане и излизане на продукта от складовите помещения е напълно автоматизиран, тъй като 16 машини за складиране/изтегляне без оператор поставят кабелни барабани с тегло до 1,5 тона на правилния стелаж по протежение на 100-метровите коридори и ги събират отново според поръчката. За по-големите кабелни барабани с тегло до 4 тона са налични общо 670 места в два масивни стелажа. Тези барабани се изтеглят със специални тежкотоварни машини за складиране/изтегляне. Двете места за складиране на високи стелажи са свързани с машините за рязане на дължини чрез използване на напълно автоматизирана конвейерна технология.

Говорейки за малки детайли - напълно автоматизирано хранилище за малки части

За логистиците няма разлика между кабелна обувка и кабелен барабан по време на окомплектоването на продукта. И двата вида трябва да бъдат взети, преброени и разпределени по съответния ред. Ето защо процедурите, прилагани в склада за дребни части, често определят колко бързо пратките тръгват на път. Складът за дребни части в централата на ХЕЛУКАБЕЛ в Хеминген е напълно автоматизиран с шест стелажни изтеглящи машини, които се движат напред-назад по шест коридора, събирайки продукти от 36 800 места за съхранение. Те съхраняват и изтеглят до 1000 контейнера на час и доставят аксесоари и кабелни ролки до системата за събиране на поръчки, която също е автоматизирана. Поръчките на клиентите също се съхраняват временно в отличителните червени контейнери, докато поръчката се консолидира за изпращане. Това е още една "малка подробност", която обяснява как напълно автоматизираният склад за дребни части ускорява обработката на поръчките.

Напълно автоматизирано склад за малки части

Извън макарата

Машини за рязане на кабели

Когато поръчвате кабели, ако дадена дължина не е налична на склад, кабелите могат да бъдат нарязани по желание. Необходимата дължина се развива от изходната макара, навива се на целевата макара и се отрязва - в напълно автоматизиран процес. Дори транспортирането от склада с високи стелажи до машините за рязане се извършва с помощта на конвейерни ленти. Използването на мотокари, които биха могли да повредят кабелите с вилиците си, е забранено във веригата за обработка на кабели. Кабелът вече се размотава и същевременно се навива на макари или ролки. Машините за размотаване и навиване се задвижват от двигател и се синхронизират с електронен контрол. Това помага да се предотврати прекомерното разтягане на кабела. Автоматичното прехвърляне на кабела върху макари и ролки гарантира, че той е навит точно и равномерно. По време на този процес данните за рязане се документират и архивират с помощта на калибрирани и защитени от манипулации измервателни уреди. Това позволява проследяването на всеки поръчан артикул до момента на изпращането му чрез позоваване на уникалните данни за опаковката.

Лесно преместване на големи продукти - на мястото за рязане

Големите кабели с външен диаметър до 100 мм се обработват на мястото за рязане на тежки товари. След като бъде направена поръчка от клиента, системата за управление на склада в напълно автоматизирания логистичен център в Хеминген, Германия, инициира всички необходими стъпки за изпълнение на поръчката. Системата избира необходимия барабан от над 33 000 продукта, съхранявани във високия склад, и го доставя директно до режещата машина с помощта на конвейерна технология. Само няколко минути по-късно барабанът пристига на станцията за рязане, където целевият барабан вече чака. Изборът на целевия барабан зависи от необходимия радиус на огъване. Тази напълно автоматизирана машина може да монтира дори барабани с размери почти два метра и половина (8 фута) и тегло до четири тона. След това работник издърпва кабела от единия барабан към другия с помощта на захранващия мотор и завършва поръчаното рязане. Двигателите работят едновременно, за да предотвратят прекомерното разтягане на кабела и да гарантират, че моделът на полагане е перфектен. Накрая конвейерната технология доставя етикетирания барабан директно в транспортния отдел. Този процес позволява доставките да се извършват в рамките на 24 часа.

Мястото за рязане на големи артикули

Опаковани с грижа

Пакетиране на стоки в ХЕЛУКАБЕЛ

Клиентите на ХЕЛУКАБЕЛ могат да разчитат не само на бързи доставки, но и на сигурно и напълно опаковане на стоките си. Тази гаранция се осигурява от 20-членен екип, работещ на две смени на 10 места за окомплектоване и опаковане в логистичния център. Техните ергономични работни места са снабдени с оборудване за обработка, специално разработено за ХЕЛУКАБЕЛ. Това е от полза не само за работниците, но и за стоките, тъй като предотвратява използването на грубо оборудване като мотокари. Работниците по окомплектоването знаят кои части към коя поръчка принадлежат от задачите, разпределени им от системата за управление на склада. Освен това цифровият екран, който им показва броя на барабаните, макарите, кутиите и другите видове опаковки, им помага да опаковат по-ефективно. На всеки артикул се присвоява баркод, който опаковчикът сканира. Визуалната проверка и сравнението с цифровия екран за опаковане дават допълнителна гаранция, че пратката е пълна. След това инструментът за повдигане с вакуумно засмукване внимателно повдига пратката и я поставя върху транспортната палета. Тази точност се отплаща, тъй като означава, че поръчката пристига в помещенията на клиента пълна, непокътната, навреме и готова за употреба.

Гъвкави доставки

Клиентите, които правят поръчки в ХЕЛУКАБЕЛ, не трябва да проявяват търпение, защото поръчките, предназначени за Германия и за голяма част от Европа, се обработват и изпращат в рамките на 24 часа. Тази гъвкава услуга се предоставя от 26 служители в дистрибуторската база в Хеминген, които всеки ден опаковат и изпращат 200 тона кабели, проводници и монтажни компоненти. Те подготвят стоките за транспортиране, ако е необходимо, в съответствие със специфичните инструкции за опаковане на клиента - преди да ги предадат на съответния спедитор. Пакети с тегло само от един килограм до кабелни барабани с тегло до четири тона се изпращат по целия свят по суша, море или въздух. Статутът на ХЕЛУКАБЕЛ като оторизиран икономически оператор (AEO) означава опростени митнически процедури без забавяния. Получаването на поръчките в складовете на клиента също трябва да бъде лесно. При поискване ХЕЛУКАБЕЛ ще организира доставки с помощта на нископодови ремаркета с мотокар, повдигаща платформа или кран за разтоварване. Ако адресът за доставка се състои само от географски координати, какъвто е случаят с вятърните електроцентрали, експертите по логистика на ХЕЛУКАБЕЛ осигуряват доставка до точното място в открита местност.

Доставка с мотокар