Кабели, проводници и аксесоари за задвижваща техника

Днес е невъзможно да си представим промишлено производство без задвижваща технология: без нея никоя транспортна лента не би се движила, нито един робот нямаше да движи ръката си и нито един машинен инструмент не би произвеждал части. Задвижващата технология осигурява движение чрез предаване на мощност и доставя на машините енергия и необходимата информация. И двете се предават с помощта на кабели и проводници. В много случаи не само се предава енергия, но се активират и други функции, като предаване на големи количества данни или управление на задвижващи елементи - всичко това с възможно най-малко смущения. Използваните кабели и проводници са подложени на голямо разнообразие от влияния на околната среда поради различните им области на приложение. Те трябва да бъдат здрави, гъвкави или електромагнитно съвместими (EMC), например. Това е мястото, където кабелното ноу-хау на ХЕЛУКАБЕЛ влиза в действие.

Под марката TOPSERV® ние комбинираме различните изисквания и свойства на кабелите и проводниците в областта на задвижващата техника. Ние предлагаме продукти за подвижни и неподвижни приложения, различни радиуси на огъване, както и кабели, които не съдържат халогени и са устойчиви на UV лъчи. Освен това в нашето портфолио имаме кабели и проводници за използване на плъзгащи се вериги, както и кабели за двигатели, серво и енкодери за използване на открито. Приложението на нашите кабели в тежки промишлени среди се тества и документира ежедневно чрез тестове към масло, температура, усукване и верижни тестове в нашия изследователски и развоен център.

По същия начин ХЕЛУКАБЕЛ предлага комбинирани кабелни решения за обикновени серво мотори със серията TOPSERV® Hybrid. Те изискват по-малко технология за свързване, което води до по-бърза инсталация или опростено окабеляване за клиентите. В допълнение към произтичащите от това икономии на разходи, еднокабелната технология носи и механични предимства като спестяване на място и тегло за движещи се машинни инструменти.

Ще се радваме да Ви помогнем при избора на правилните продукти за вашето конкретно приложение и сме на разположение да отговорим на всички въпроси, които може да възникнат.

Обадете ни се на +359 888 189 638 или ни изпратете имейл на: info@helukabel.bg