Кабели, проводници и аксесоари за стоманодобивната промишленост

Независимо дали в строителството, транспорта или за инструменти и машини - невъзможно е да си представим различните отрасли на промишлеността без стомана и затова тя се смята за най-важния метал на нашето време. Федерална република Германия е най-големият производител на стомана в Европейския съюз и поради тази причина стоманодобивната промишленост е незаменима. В доменните пещи течният чугун се произвежда от железни входящи материали. След това се преработва в сурова стомана в стоманодобивни заводи. Индивидуалните производствени процеси включват изключително високи температури и хвърчащи искри, използват се и агресивни вещества. Кабелите и аксесоарите, използвани за производството, трябва да могат да издържат на тези условия. Но за да достигне нужната енергия до централите, трябва да се изгради и електрозахранването около обекта - към тези кабели също има строги изисквания. По този начин, в зависимост от приложението, се търсят типове кабели със специални изисквания към изолацията на жилата и обвивката. Независимо дали става въпрос за контролни кабели, кабели за данни или кабелни щуцери ХЕЛУКАБЕЛ предлага правилните продукти за тази специална индустриална среда. А за окабеляването от трансформаторните станции до фабричните помещения, ХЕЛУКАБЕЛ също разполага с подходящите видове подземни и средноволтови кабели в широкото си продуктово портфолио.

MULTITHERM 400-ES, например, е разработен специално за стоманодобивната промишленост. Снабден е с допълнителна здрава оплетка от висококачествена стомана, която го предпазва от агресивни вещества като леярски прах и флуороводородна киселина и го прави механично изключително устойчив. Контролният кабел може да се използва при температури до 400°C. HELUTHERM 1200/1200-ES може да издържа на температури до 1100°C и следователно има специална изолация на сърцевината, състояща се от оплетка от стъклени влакна, импрегнирана със силикон.В THERMFLEX 180 EWKF, използваем до 180°C, както външната обвивка, така и изолацията на сърцевината са направени от специален материал от силиконов каучук. В допълнение, обвивката е особено устойчива на абразия и нарязване, което я прави много по-устойчива от нормален силиконов кабел. По този начин се гарантира по-дълъг жизнен цикъл. Този контролен кабел се предлага и в екранирани версии и без халогени. В допълнение, той е устойчив на високомолекулни масла, пластификатори, разредени киселини и основи, както и оксиданти.В областта на кабелните аксесоари HELUKABEL предлага топлоустойчиви системи за кабелна защита. Например, HTP тръбопроводът за защита при висока температура, който има висок изолационен фактор поради силиконовата обвивка, съдържаща железен оксид, може да се използва при 1090°C за кратко време. В допълнение, кабелните накрайници HELU-S-RK-N, изработени от никел, могат да се използват за температури до +500°C, а металният тръбопровод с Agraff профил, изработен от неръждаема стомана, може да се използва за температури до +600°C .

Очакваме с нетърпение да Ви помогнем да идентифицирате най-добрите продукти за вашето конкретно приложение и да отговорим на всички въпроси, които биха възникнали.

Свържете се с нас на тел. +359 888 189 638 или на адрес: info@helukabel.bg

HELUPOWER 1000-RV-K

HELUPOWER 1000-RV-K