Кабели и проводници за хранително-вкусовата промишленост

Изискванията към машините и техните електрически компоненти в хранително-вкусовата промишленост надхвърлят стандарта на класическото инсталационно инженерство. Темата за хигиената играе ключова роля тук. Производствените инсталации и техните компоненти трябва да имат "хигиеничен дизайн"; кабелите и проводниците, както и кабелните аксесоари под формата на конектори и корпуси не са освободени от това. В хранително-вкусовата промишленост основната цел е да се предотврати замърсяването на продукта. Принос за това има хигиенното проектиране на производствените съоръжения и техните компоненти. В допълнение към действителния дизайн, който трябва да бъде конструиран по такъв начин, че да не могат да се заселят вредни микроорганизми, системите трябва също да бъдат лесни за почистване и да могат да се справят с агресивни почистващи и дезинфекциращи препарати, както и с гореща пара. ХЕЛУКАБЕЛ предлага широка гама контролни и силови кабели, които са силно устойчиви на термично, химично и механично натоварване.

ХЕЛУКАБЕЛ също така разполага с подходящи аксесоари за кабели в своето портфолио. HELUTOP HT-Clean например има особено гладка повърхност, така че мръсотия от всякакъв вид да не може да полепне по нея. Винтовата връзка от неръждаема стомана също е устойчива на всички обичайни химически почистващи препарати. Той е одобрен от EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) и следователно е подходящ за безопасно производство на храни. В допълнение, фитингът отговаря на изискванията на FDA (Администрация по храните и лекарствата) и е сертифициран от Ecolab.

Очакваме с нетърпение да Ви помогнем да идентифицирате най-добрите продукти за вашето конкретно приложение и да отговорим на всички въпроси, които може да възникнат. Обадете се на +359 888 189 638 или ни изпратете имейл: info@helukabel.bg