Усъвършенстван, ефективен, удобен

В автомобилите свързаните в мрежа сензори и изпълнителни механизми отдавна са стандарт. В жилищните и обществените сгради обаче все още е необходимо да се навакса изоставането поради дългия им жизнен цикъл. Но една "интелигентна къща" вече не е техническо предизвикателство. ХЕЛУКАБЕЛ предлага подходящите продукти за тази цел. Независимо дали става въпрос за частни жилища или обществени сгради - интелигентното свързване в мрежа на всички технически устройства трябва не само да улесни ежедневието на обитателите, но и да гарантира подобрения в областта на сигурността, енергийната ефективност, експлоатационните разходи и гъвкавостта на използване. От светлинни превключватели и димери до детектори за движение, регулатори на температура и управление на щори, управление на отоплението и алармени системи - различните технически устройства в интелигентните сгради се свързват автоматично в мрежа чрез сензорно-акустични датчици и въпреки това остават с възможност за индивидуално управление.

В този случай най-често се използва т.нар. шинна технология съгласно стандарта EIB/KNX. Всички сензори и изпълнителни механизми в интелигентните сгради са свързани чрез телефонна линия за обмен на информация. С шинния кабел "E-Bus/KNX" ХЕЛУКАБЕЛ предлага подходящо решение с различни сечения на жилата и материали на външната обвивка, за да гарантира перфектна комуникация в съответствие с указанията на EIB/KNX. Кабелът може да се монтира върху, във и под мазилка, както и в сухи или влажни помещения - възможно е и на открито, но само със специална кабелна конструкция. Освен това той е огнеустойчив, а за обществени сгради се предлага и безхалогенна версия.

Имате ли въпроси? Очакваме с нетърпение да ви помогнем да откриете най-добрите продукти за вашето конкретно приложение и да отговорим на всички ваши въпроси.

По електронна поща на info@helukabel.bg или на телефон +359 888 189 638.