Търсенето на електроенергия от възобновяеми енергийни източници нараства значително от години - за да се отговори на това търсене, производството на електроенергия чрез фотоволтаици е от съществено значение. При този процес енергията от слънчевите лъчи се преобразува в електрическа в слънчеви клетки, като се използва фотоелектрическия ефект. За да се осигури достъп до преобразуваната енергия, слънчевите клетки се свързват в модули и се интегрират във фотоволтаични системи.

Понастоящем фотоволтаиците представляват вторият по големина дял от производството на енергия от възобновяеми източници в Германия, непосредствено след вятърната енергия. През 2019 г. са спестени почти 30 милиона тона въглероден диоксид. Това превръща фотоволтаиците в устойчива и екологична форма на енергия.

Важно за фотоволтаичните системи е безопасното и дълготрайно окабеляване на отделните модули помежду им, както и окабеляването на елементите с инвертора. Поради понякога екстремните метеорологични условия на открито, към кабелите се поставят строги изисквания. За окабеляването на соларните модули ХЕЛУКАБЕЛ предлага марката SOLARFLEX с висококачествени кабели, сертифицирани от TÜV. Благодарение на специалните материали за обвивка и изолационни материали те са не само негорими и безхалогенни, но и устойчиви на озон, ултравиолетови лъчи, киселини и основи, хидролиза и амоняк. Дори гризачите нямат шанс срещу този кабел, защото нашите кабели SOLARFLEX се предлагат и със защита от гризачи.

За инфраструктурното окабеляване на соларните паркове ХЕЛУКАБЕЛ предлага различни кабели за ниско и средно напрежение, които се предлагат директно от склад. Нашите алуминиеви кабели са по-лек и по-рентабилен вариант.

Имате ли въпроси? Ние ще ви помогнем с избора на подходящи продукти и сме на ваше разположение. На електронна поща info@helukabel.bg или na телефон +359 888 189 638.