Кабели и проводници за роботиката

Роботите са неразделна част от производствената индустрия в световен мащаб до степен, в която са незаменими. В производството роботите и коботите често се срещат един с друг, работейки и взаимодействайки рамо до рамо с хората, но също така изпълнявайки задачи независимо. Най-новите индустриални роботи се движат в триизмерно пространство и следователно могат да изпълняват голямо разнообразие от задачи.

Последователностите на движение на робот или ръка на робот се повтарят милиони пъти и във всички посоки. Те предлагат непрекъсната прецизност и постоянно качество на повтарящи се задачи дори при екстремни условия. Към кабелите на роботите се поставят строги изисквания поради силно ускорение и забавяне, натоварвания на опън и 3D напрежение, комбинирано напрежение, идващо от усукване и огъване. Те трябва да отговарят на тези изисквания, но в зависимост от предназначението им, те също трябва да се насочват в или върху ръката на робота по стегнат и спестяващ място начин, за да се постигне възможно най-голямата свобода на движение.

Нашите кабели с марка Roboflex® предлагат правилното решение за различните натоварвания. Кабелите покриват изискванията за химически, термични и механични напрежения при усукване, огъване, гъвкавост, абразия, устойчивост на прорези, устойчивост на масло и устойчивост на заваръчен шев.

ХЕЛУКАБЕЛ предлага кабели с различни напречни сечения за роботика в областта на сензорните технологии и данни, мрежови и шинни технологии, както контролни и моторни кабели. В допълнение към голямата складова наличност от роботизирани кабели и възли, ХЕЛУКАБЕЛ също предлага и специфични за клиента решения. В зависимост от приложението, ние разработваме подходящия кабел и съответната система за защита на кабела за Вас и се грижим за монтажа и сервиза на място.

Щастливи сме да Ви помогнем да изберете правилните продукти за Вашето конкретно приложение и сме на разположение да отговорим на всички въпроси, които може да възникнат. Обадете ни се на +359 888 189 638 или ни изпратете имейл на: info@helukabel.bg

ХЕЛУКАБЕЛ решения за роботиката