ХЕЛУКАБЕЛ и HUBER+SUHNER. Партньорство за по-голяма удовлетвореност на клиентите.

В продължение на няколко години ХЕЛУКАБЕЛ и HUBER+SUHNER работят заедно по решенията KANBAN за индустрията на железопътните превозни средства. Благодарение на успешното сътрудничество, партньорството беше засилено и ХЕЛУКАБЕЛ беше номинирана за търговски партньор за кабелите RADOX®. От склада предлагаме специфични за приложението решения за свързване за изграждането на съвременни железопътни превозни средства и изискваната от тях инфраструктура. Продуктите са специално разработени за нуждите на железопътния пазар и се основават на решения от секторите на високочестотните, нискочестотните и оптичните кабели.

HELUKABEL присъства на няколко места в Германия, Австрия и Швейцария, както и в над 40 държави по света, и е един от водещите доставчици на логистични решения за кабели и проводници. Голямата наличност на широка гама продукти, съчетана с високоавтоматизирани логистични процеси, позволява краткосрочни доставки и отлично ниво на обслужване.

Комбинацията от силните страни на ХЕЛУКАБЕЛ и HUBER+SUHNER води до множество предимства за клиентите:

 • Пълна продуктова гама за железопътни превозни средства и железопътна инфраструктура
 • Без минимални производствени количества
 • 3 млн. метра кабели RADOX® , които са незабавно на разположение на склад
 • Рязане на по-малки количества при необходимост
 • Индивидуални логистични решения

RADOX® е търговска марка на Huber + Suhner AG

Какво означава RADOX®?

Регистрираната търговска марка RADOX® на HUBER+SUHNER означава омрежени с електронен лъч изолационни материали. Изолациите RADOX® предлагат отлична устойчивост на термични, химични, електрически и механични натоварвания.

Предимства на материалите RADOX®

Материалите RADOX® не се топят при изключително високи температури и запазват стабилни размери дори в случай на късо съединение. Железопътните кабели RADOX® изискват само намалена дебелина на стената поради отличните си изолационни свойства. Това значително намалява изискванията за пространство и теглото на кабелите. Гамата тягови кабели RADOX® е успешно тествана в съответствие с европейските стандарти за кабели EN 50264 и EN 50306 и стандартите ГОСТ 20.57.406-81, метод 204-1, както и ГОСТ 17491-80. Това предлага на клиента допълнителен фактор на безопасност.

Температурен диапазон на железопътните кабели RADOX®

-50°C тестван в руски лаборатории

+120°C с експлоатационен живот от 20 000 часа

Материали за изолация и обвивка в съответствие с европейските стандарти за кабели

Европейските стандарти за кабели определят взискателни изисквания за механични, термични, химични и пожарозащитни свойства. Изискванията по отношение на противопожарната защита са описани в съответните стандарти за кабели EN 50264 и EN 50306, както и в стандарта за противопожарна защита EN 45545-2. Безхалогенните, омрежени с електронен лъч материали RADOX® отговарят на най-високите изисквания (М) на съответния стандарт или на нивото на опасност (HL3).

Свойства

 • Изключително ниска температура
 • Особено устойчив на масла
 • Особено устойчив на гориво

Изисквания

-40 °CIRM 902, 24 h/72 h, 100 °C (продължителността зависи от стандарта на кабела 24 h = EN 50306-2)IRM 903, 168 h, 70 °C

Като един от водещите доставчици на стандартни и персонализирани кабели и кабелни системи, HUBER+SUHNER предлага оптималното решение за окабеляване на железопътни превозни средства, като регионални влакове, високоскоростни влакове, метро, трамваи и локомотиви. Дългогодишният опит в железопътния сектор дава на клиентите сигурност, че ще получат перфектно функциониращи и иновативни продукти от HUBER+SUHNER.

Железопътните кабели RADOX® отговарят на високите изисквания на железопътния пазар благодарение на следните основни свойства:

 • Повишена пожарозащита
 • Повишена механична устойчивост
 • Повишена устойчивост на въздействие на медиите
 • Повишен температурен диапазон
 • Безопасно предаване на сигнали и енергия
 • Намаляване на теглото
 • Намаляване на пространството
 • Намалени разходи за жизнения цикъл